Du behöver

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 dl socker
  • 1 st äggula
  • 9 dl vetemjöl

Fyllning 1:

2 dl marsankräm (2 dl mjölk och 5 msk pulver)

Fyllning 2:

75 g smör
4 msk socker
2 tsk kanel

Garnering:

0.5 dl russin eller flagad mandel

Det här behövs till ca 10 bitar:

Gör så här

1
Smält fettet och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut med jästen.
Tillsätt de övriga ingredienserna och knåda tills degen släpper kanterna i matberedaren eller bordet.
Låt jäsa i 30 min.

2
Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 2 delar, den ena ska vara 1/3 och den andra 2/3.
Kavla ut den mindre delen till en platta lite större än botten på en 25 cm pajform. Lägg plattan i den smörade formen. Bred marsankrämen över plattan.

3
Kavla den andra degbiten till 20x40cm och bred fyllning nummer 2 över denna. Rulla sedan ihop den och skär i 4 cm stora bitar. Lägg dessa på marsankrämen.
Låt jäsa i 30 min under bakduk.
Pensla med äggvitan.
Strö över russin eller mandel.

4
Grädda i 200 grader i 40 min.
Efter cirka 25 min kan man med fördel lägga folie över kakan så den inte blir så svart.