Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 pkt saffran
  • 1 dl ris
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 tärning tärning knorr örtgården
  • 12 dl vatten
  • 10 cm purjolök
  • 1 st morot eller 1 dl ärtor
  • dill
  • persilja
  • färsk ingefära
  • 2 dl räkor
  • 1 msk tomatpuré
  • salt

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Smält smör i en stor kastrull.
Dofta över saffran och fräs lätt.
Tillsätt ris, pepparkorn och vitlöksklyftan och låt det hela svettas i några minuter.

2
Smula i de båda buljongtärningarna och häll på vattnet. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt moroten, ärtorna, dill, persilja och ingefära.

3
Låt sjuda i 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt räkor och tomatpuré.
Hetta upp. Smaka av med salt och servera genast. Gärna tillsammans med ett salladsblad på en skiva grovt fullkornsbröd.