Du behöver

Sallad (2 port):

1 st hummer tinad och skalad
0.5 dl gröna ärter tinade
5 cm gurka urkärnad och tärnad
1 msk fänkål finstrimlad
0.25 st röd paprika tärnad
3 msk nobisdressing
0.25 st salladshuvud Lolo biondo eller liknande

Dressing (6 port):

1 st ägg
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
1 msk rödvinsvinäger
1 msk schalottenlök finhackad
0.5 tsk vitlöksklyfta riven
0.5 tsk dijonsenap
2 dl solrosolja eller majsolja

Garnering:

dill

Det här behövs:

Gör så här

1
Gör dressingen först. Lägg ner ägget i kokande vatten i ca 2 minuter. Kyl snabbt av det i kallt vatten. Blanda salt, peppar, vinäger, schalottenlök, vitlök och senap i en skål.

2
Knäck ägget, skrapa ut hela innehållet och vispa ihop med de övriga ingredienserna. Tillsätt oljan, lite i taget, under vispning. Smaka av med mer salt och peppar.

3
Skär hummerstjärten i bitar. Spara köttet från klorna till garnering. Blanda samman ärter, gurka, fänkål och paprika. Vänd ner 3 msk dressing och hummerköttet. Smaka av. Lägg grönsallad och den blandade salladen i portionsglas. Gernera med klor och dill.