Du behöver

  • vetemjöl ca 11 dl fullkorn för kakor
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl smör
  • 0.25 dl brödsirap
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk pomeransskal malda
  • 1.5 tsk koriander mald
  • 4 dl mjölk 1,5 %, 37

Pensling:

1 st ägg
sesamfrön oskalade

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjöl, jäst, smör & rapsolja, sirap, salt, pomeransskal och koriander i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade. 2. Tillsätt den ljumma mjölken och arbeta ihop allt till en smidig deg, ca 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.

2
Ta upp degen på bakbordet och knåda igenom den. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i åtta bitar. Rulla varje del till ett avlångt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa 30 minuter under bakduk.

3
Pensla med uppvispat ägg och strö över oskalade sesamfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Låt dem svalna på brödgaller under bakduk.