Du behöver

  • 1 dl russin
  • 0.5 dl portvin
  • 125 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st pepparkakskrydda ca 2 1/2 msk
  • muffinsformar normalstora
  • 150 g grönmögelost eller Kvibille gräddädelost

Dekoration:

florsocker

Ugn: 200º

Gör så här

1
Lägg russin och portvin i en bunke och låt dem ligga och dra över natten.

2
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.

3
Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda vetemjöl fullkorn, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med russin och portvin samt smör- och mjölkblandningen.

4
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt eller ta dubbla formar, så blir det stabilare. Fyll formarna till 3/4 och stick sedan ner bitar av grönmögelosten i mitten. Grädda muffinsen i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler. Pudra över florsocker före serveringen.