Du behöver
- 1 dl russin
- 0.5 dl portvin
- 125 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl fullkorn
- 2 tsk bakpulver
- 1 st pepparkakskrydda ca 2 1/2 msk
- muffinsformar normalstora
- 150 g grönmögelost eller Kvibille gräddädelost
Dekoration:
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Lägg russin och portvin i en bunke och låt dem ligga och dra över natten.
2
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.
3
Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda vetemjöl fullkorn, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med russin och portvin samt smör- och mjölkblandningen.
4
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt eller ta dubbla formar, så blir det stabilare. Fyll formarna till 3/4 och stick sedan ner bitar av grönmögelosten i mitten. Grädda muffinsen i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler. Pudra över florsocker före serveringen.