Du behöver

Grunddeg:

25 g jäst
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1 st ägg
0.5 pkt saffran eller 1 tsk flytande saffran
1 dl socker
1 krm salt
mjöl ca 8-9 dl

Fyllning:

75 g smör eller margarin
0.75 dl socker
1 dl mandel finhackad
1 msk rom

Glasyr:

50 g mandelspån
50 g smör eller margarin
0.5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Ugn: 200°

Gör så här

1
Grunddeg: Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

2
Tillsätt ägg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda degen tills den är blank och smidig och släpper skålens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Fyllning: Rör samman matfett, socker, mandel och rom till fyllningen.

4
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en knappt centimetertjock, avlång kaka. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop.

5
Skär ca 22 lika stora bitar och lägg dem i pappersformar. Ställ dem på bakplåt och låt jäsa under duk ca 30 minuter.

6
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 5 minuter.

7
Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta ut bullarna ur ugnen och bred snabbt på glasyren. Ställ tillbaka bullarna och grädda dem ytterligare ca 4-5 minuter.