Du behöver

Kakan:

4 st ägg
5 dl strösocker
2.5 dl smält smör
5 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 tsk vanillinsocker

Kokostäcke:

0.75 dl smält smör
1.5 dl vispgrädde
3.5 dl ljus sirap
300 g kokosflingor (2 påsar)

Det här behövs till 40-60 bitar:

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det samt det smälta smöret i ägg- och sockersmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 15 minuter.

3
Blanda samman alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 minuter under omrörning. Fördela kokossmeten jämnt över kakan och sätt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills täcket är yllenbrunt. Låt kakan svalna helt och skär sen upp i bitar. Kakorna går bra att frysa.