Du behöver

Plättar:

2 st ägg
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 krm salt
2 msk strösocker
2 msk smör smält
50 g mörk choklad 70%

Tillbehör:

250 g hallon tinade
2 st banan skivade
0.5 l vaniljglass
50 g mörk choklad 70%
florsocker

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, vetemjöl och mjölk till en slät smet. Ta hälften av mjölken först så är det lättare att få smeten klimpfri. Tillsätt salt, socker och smält smör.

2
Bryt chokladen i bitar och lägg i en tallrik. Smält på full effekt i mikron, ca 1 1/2 minut. Eller smält chokladen över en kastrull med kokande vatten. Rör till sist ner den smälta chokladen i plätt-smeten.

3
Grädda plättar i en plättlagg och låt dem svalna. Varva plättar, banan, hallon och glass i två lager. Avsluta med glass. Smält mer choklad på samma sätt som tidigare och ringla över. Pudra över florsocker.