Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 0.5 tsk curry
- 0.75 dl ris
- 2 dl vatten
- 0.5 st buljongtärning
- 2 msk parmesanost nyriven
- 1 st bönor burk blandade
- 0.5 st wokgrönsaker påse
Avokadoröra:
0.5 st avokado mogen
1 msk matlagningsyoghurt
pressad limesaft
0.5 krm sambal oelek
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite matfett. Tillsätt curry och ris. Låt allt fräsa i ytterligare några minuter.
2
Späd med vatten och smulad buljong. Låt riset koka under lock ca 18 minuter.
3
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs wokgrönsakerna några minuter.
4
Rör ner ost, bönor och grönsaker i risotton. Smaka av.
5
Gröp ur fruktköttet på avokadon och mosa det med matlagningsyoghurt. Smaka av med pressad limesaft, sambal oelek och salt. Bjud risotton tillsammans med avokadoröran.