Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 0.5 tsk curry
  • 0.75 dl ris
  • 2 dl vatten
  • 0.5 st buljongtärning
  • 2 msk parmesanost nyriven
  • 1 st bönor burk blandade
  • 0.5 st wokgrönsaker påse

Avokadoröra:

0.5 st avokado mogen
1 msk matlagningsyoghurt
pressad limesaft
0.5 krm sambal oelek

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite matfett. Tillsätt curry och ris. Låt allt fräsa i ytterligare några minuter.

2
Späd med vatten och smulad buljong. Låt riset koka under lock ca 18 minuter.

3
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs wokgrönsakerna några minuter.

4
Rör ner ost, bönor och grönsaker i risotton. Smaka av.

5
Gröp ur fruktköttet på avokadon och mosa det med matlagningsyoghurt. Smaka av med pressad limesaft, sambal oelek och salt. Bjud risotton tillsammans med avokadoröran.