Du behöver
- 2 msk margarin
- 5 dl lättmjölk
- 1 pkt jäst
- 1 dl keso
- 2 tsk salt
- 1 msk baksirap vit
- 3 dl havregryn
- 5 dl rågsikt med vete
- 8 dl vetemjöl
- 1 st ägg till pensling
Det här behövs till 32 bullar :
Gör så här
1
Smält fett. Tillsätt mjölken
och värm till 37 grader.
och värm till 37 grader.
2
Blanda jäst och keso i en bunke och rör ut det i lite av degspadet. Tillsätt sen resten av degspadet. Tillsätt sedan salt, sirap, havregryn och rågsiktsmjöl och 6 dl av vetemjölet.
3
Arbeta degen kraftigt och tillsätt mera mjöl etappvis. Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Låt jäsa i 40 minuter.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda smidigt. Dela degen i 32 delar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa i 30 minuter.
5
Pensla med ägg. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.