Du behöver

  • 2 msk margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk baksirap vit
  • 3 dl havregryn
  • 5 dl rågsikt med vete
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 st ägg till pensling

Det här behövs till 32 bullar :

Gör så här

1
Smält fett. Tillsätt mjölken
och värm till 37 grader.

2
Blanda jäst och keso i en bunke och rör ut det i lite av degspadet. Tillsätt sen resten av degspadet. Tillsätt sedan salt, sirap, havregryn och rågsiktsmjöl och 6 dl av vetemjölet.

3
Arbeta degen kraftigt och tillsätt mera mjöl etappvis. Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Låt jäsa i 40 minuter.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda smidigt. Dela degen i 32 delar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa i 30 minuter.

5
Pensla med ägg. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.