Du behöver
- 2 st päron
- 4 dl vatten
- saft av 1
- 3 msk socker
- 0.5 st vaniljstång
Sås:
1 dl björnbär passerade
2 msk socker
Garnering:
björnbär
citronmeliss
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala päronen men låt skaftet sitta kvar.
2
Häll vatten, pressad citronsaft, 3 msk socker och uppskuren vaniljstång i en liten kastrull. Lägg ner päronen och koka dem knappt mjuka under lock, ca 5-15 minuter. Låt päronen kallna i spadet.
3
Passera björnbären i en sil med 2 msk socker.
4
Lägg en spegel av såsen på tallriken och ställ päronen mitt i den. Garnera med björnbär och citronmeliss.
Tycker du bättre om hallon än björnbär går det bra att göra hallonsås istället till päronen.