Du behöver

  • 2 st päron
  • 4 dl vatten
  • saft av 1
  • 3 msk socker
  • 0.5 st vaniljstång

Sås:

1 dl björnbär passerade
2 msk socker

Garnering:

björnbär
citronmeliss

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala päronen men låt skaftet sitta kvar.

2
Häll vatten, pressad citronsaft, 3 msk socker och uppskuren vaniljstång i en liten kastrull. Lägg ner päronen och koka dem knappt mjuka under lock, ca 5-15 minuter. Låt päronen kallna i spadet.

3
Passera björnbären i en sil med 2 msk socker.

4
Lägg en spegel av såsen på tallriken och ställ päronen mitt i den. Garnera med björnbär och citronmeliss.


Kommentar:
Tycker du bättre om hallon än björnbär går det bra att göra hallonsås istället till päronen.