Du behöver

  • 1 kg laxfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald

Fyllning:

100 g champinjoner
1 msk smör
100 g philadelphiaost
1.5 tsk dragon fransk, hackad
2 msk gräslök fint skuren
2 krm seafood & fish kryddkvarn Santa Maria

Sås:

2.5 dl grädde
1.5 dl vitt vin
1 tsk strösocker
25 g smör
salt och peppar

Ugn: 225º

2 dl riven ost

Till servering:

sparris, salladsblad, gurka
räkor
dill

Ugn: 225°

100 g röda druvor kärnfria, halverade
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén i 4 bitar med en ficka för fyllningen i varje bit. Salta och peppra. Lägg fisken i en smord ugnssäker form.

2
Ansa, hacka och fräs champinjonerna i smör. Låt dem svalna. Blanda osten med dragon och gräslök. Tillsätt de frästa champinjonerna och seafood & fish- kryddan.

3
Lägg en sked av fyllningen i fickan på laxen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.

4
Blanda grädde, vin och strösocker i en kastrull. Koka ihop tills 3/4 återstår. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera laxen med sås, kokt potatis, broccoli och blomkål.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.