Du behöver

  • 1 st squash
  • 4 st tomater
  • 2 st gula lökar
  • 2 st paprikor
  • 2 tsk örtsalt
  • 4 st ägg
  • 4 dl mjölk het
  • 1 dl gräslök finhackad
  • 0.5 krm svartpeppar grovmalen

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skär squash och tomater i centimetertjocka skivor. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.

2
Fräs squashskivorna i lite matfett. Ta upp dem. Fräs lök och paprika i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

3
Lägg squash och tomater omlott som tegelstenar i smord eldfast form. Strö över örtsalt. Fördela lök och paprika över.

4
Vispa samman ägg med het mjölk, hackad gräslök och peppar. Häll det över grönsakerna.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg.