Du behöver
- 300 g räkor med skal
- 0.5 st äpple syrligt
- 1 st gul lök
- 2.5 tsk curry
- 0.25 st fiskbuljongtärning
- 1.5 dl vatten
- 1 dl minifraiche
- 2 msk koncentrerad tropisk nektar
- 0.75 msk mango chutney
- 5 cm purjolök av det gröna på en
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Kärna ur och finstrimla äpplet. Skala och finhacka löken.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt äpple och curry och låt allt fräsa några minuter. Tillsätt buljongtärning och vatten. Låt allt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
3
Tillsätt minfraiche, nektar och chutney. Låt såsen koka samman. Smaka av. Rör ner räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka.
4
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den hastigt i lite matfett och rör ner den i såsen. Bjud såsen till nykokt pasta.