Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 0.5 st gul lök
- 0.5 krm saffran
- 1.5 dl avorioris
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st paprikor
- salt och peppar
Tillbehör:
matlagningsyoghurt gärna smaksatt med vitlök och örtkrydda
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med saffran. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.
2
Späd med cirka hälften av buljongen och låt det småputtra under lock ca 10 minuter.
3
Skala räkorna under tiden. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i lite matfett några minuter.
4
Späd med resterande buljong i risgrytan och låt det puttra i ytterligare ca 10 minuter.
5
Rör ner räkor och paprikaröran i riset. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt.