Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • oliver urkärnade

Marinad:

1.5 dl olivolja
1 dl vin torrt vitt
2 msk vitvinsvinäger
1 st lagerblad smulat
1 tsk salvia torkad
1 tsk rosmarin stött torkad
1.5 msk kalvfond
2 krm svartpeppar

Garnering:

färsk basilika

Basilikasås:

4 dl lätt crème fraiche
2.5 st pressade vitlöksklyftor
1 kruka basilika färsk hackad
0.75 dl sky från köttet
salt och peppar

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet i lite matfett tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfast form.

2
Efterstek köttet mitt i ugnen tills det är genomstekt, ca 20-25 minuter. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildats till såsen.

3
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och knyt till. Lägg påsen kallt ca 12 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

4
Blanda samman alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att mogna i smaken.

5
Torka av köttet och skiva det tunt. Lägg köttet på uppläggningsfat och ringla över lite av såsen, bjud resten i en skål bredvid. Garnera med färsk basilika och oliver.