Du behöver

  • 5 st potatis
  • 12 dl fiskbuljong
  • 1.25 dl vispgrädde
  • 150 g lax rökt
  • salt och peppar

Tillbehör:

2 st tunnbrödskaka mjuka
150 g lax rökt
pepparrotsvisp ca 1/2 tub

Det här behövs:

Gör så här

1
Börja med tillbehöret. Lägg ut tunnbröden och fördela laxen över dem. Bred pepparrotsvisp över och rulla samman. Svep om lite plastfolie och lägg rullarna kallt tills de ska serveras.

2
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skölj potatisen noga så att stärkelsen försvinner. Lägg potatisen i en kastrull tillsammans med buljong och grädde. Koka under lock tills potatisen är mjuk.

3
Häll soppan i en matberedare eller mixer. Tillsätt laxen i mindre bitar och kör till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär varje tunnbrödsrulle i 6 skivor. Trä upp dem på små spett. Häll soppan i glasen och sätt ner ett spett i varje glas.


Kommentar:
Tycker du att laxsoppan är för salt (beror på laxen) kan du spä den med lite mera grädde och koka upp den på nytt.