Du behöver
- 5 st potatis
- 12 dl fiskbuljong
- 1.25 dl vispgrädde
- 150 g lax rökt
- salt och peppar
Tillbehör:
2 st tunnbrödskaka mjuka
150 g lax rökt
pepparrotsvisp ca 1/2 tub
Det här behövs:
Gör så här
1
Börja med tillbehöret. Lägg ut tunnbröden och fördela laxen över dem. Bred pepparrotsvisp över och rulla samman. Svep om lite plastfolie och lägg rullarna kallt tills de ska serveras.
2
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skölj potatisen noga så att stärkelsen försvinner. Lägg potatisen i en kastrull tillsammans med buljong och grädde. Koka under lock tills potatisen är mjuk.
3
Häll soppan i en matberedare eller mixer. Tillsätt laxen i mindre bitar och kör till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär varje tunnbrödsrulle i 6 skivor. Trä upp dem på små spett. Häll soppan i glasen och sätt ner ett spett i varje glas.
Tycker du att laxsoppan är för salt (beror på laxen) kan du spä den med lite mera grädde och koka upp den på nytt.