Du behöver

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

150 g apetina gourmet
400 g yoghurt färskost med soltorkade tomater typ buko
2 st ägg

Topping:

250 g cocktailtomater gärna både röda och gula
1 kruka färsk basilika

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Krossa kexen fint. Smält matfettet och rör ner det i smulorna. Tryck ut blandningen på botten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.

2
Smula fetaosten grovt och fördela den över kexbottnen.

3
Vispa samman färskosten med äggen till en slät kräm. Häll blandningen över fetaosten. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Låt cheesecaken svalna.

4
Skär tomaterna i hal- vor eller klyftor. Strimla basilikan. Blanda samman tomater och basilika. Lägg det i en hög på cheesecaken. Bjud cheesecaken ljummen eller kall.