Du behöver

  • 200 g kassler
  • 4 st salladslökar skivade

Marinad:

0.5 dl äppelcider light
1.5 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja kallpressad
1 msk persillade
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär bort synligt fett från kasslern. Skiva den i tunna skivor och lägg upp på ett fat.

2
Blanda äppelcider, äppelcidervinäger, rapsolja och persillade i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Häll marinaden över kasslerskivorna och toppa med salladslöken och eventuellt någon färsk örtkrydda, t ex persilja, basilika eller timjan. Låt stå svalt i kylen till serveringen. Servera med sallad och kokt potatis.


Kommentar:
Vill du ha mer styrka i marinaden? Hacka ner en halv spansk peppar!