Du behöver

  • 2 st spenattagliatelle förpackningar färsk
  • 1 msk smör
  • 3 st stjälkar selleri skivade
  • 1 st fänkål fint skivad
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st gurka delad, urkärnad och skivad
  • 1.5 st burk kräftstjärtar
  • salt svartpeppar

Sås:

2 st dill plockad
1 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 st fiskbuljongtärning
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag och vänd runt pastan med 1 tesked flytande smör & rapsolja.

2
Fräs selleri, fänkål, salladslök och vitlök i smör & rapsolja i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt gurka och kräftstjärtar. Låt allt bli varmt. Krydda med salt och svartpeppar.

3
Lägg dillen i en mixer och tillsätt grädden. Mixa till en jämn slät sås. Värm crème fraichen i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt dillgrädden och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen separat till pastan och kräft- och grönsaksfräset.