Du behöver
- 2 st spenattagliatelle förpackningar färsk
- 1 msk smör
- 3 st stjälkar selleri skivade
- 1 st fänkål fint skivad
- 4 st salladslökar skivade
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 st gurka delad, urkärnad och skivad
- 1.5 st burk kräftstjärtar
- salt svartpeppar
Sås:
2 st dill plockad
1 dl grädde
2 dl crème fraîche
1 st fiskbuljongtärning
salt svartpeppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag och vänd runt pastan med 1 tesked flytande smör & rapsolja.
2
Fräs selleri, fänkål, salladslök och vitlök i smör & rapsolja i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt gurka och kräftstjärtar. Låt allt bli varmt. Krydda med salt och svartpeppar.
3
Lägg dillen i en mixer och tillsätt grädden. Mixa till en jämn slät sås. Värm crème fraichen i en kastrull tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt dillgrädden och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen separat till pastan och kräft- och grönsaksfräset.