Du behöver

  • 8 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 krm dragon
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 st purjolök stor
  • 300 g gorgonzola
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 msk konjak
  • 1.5 msk grönpeppar torkad
  • 5 st tomater
  • 1.5 msk rosépeppar
  • jordnötter

Gör så här

1
Stek kycklingfiléerna, skiva i 3-4 skivor på snedden. Lägg i eldfast form.

2
Börja med såsen genom att hacka purjolöken, stek den lätt så den bara får lite färg. Tillsätt gorgonzola, creme fraiche, cognac, buljongtärning. Låt såsen koka ihop några minuter.

3
Krydda nu med dragon och grönpeppar. Låt såsen koka ihop igen och späd om det behövs men tänk på att såsen ska vara tjock!

4
Finhacka tomaterna och lägg dom i såsen tillsammans med rosépeppar. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll såsen över köttet.
Hit kan förberedas!

5
Innan servering: Värm formen i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Strö över jordnötter.


Kommentar:
Servera med klyftpotatis och en sallad.