Du behöver
- 8 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 krm dragon
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 st purjolök stor
- 300 g gorgonzola
- 4 dl crème fraîche
- 2 msk konjak
- 1.5 msk grönpeppar torkad
- 5 st tomater
- 1.5 msk rosépeppar
- jordnötter
Gör så här
1
Stek kycklingfiléerna, skiva i 3-4 skivor på snedden. Lägg i eldfast form.
2
Börja med såsen genom att hacka purjolöken, stek den lätt så den bara får lite färg. Tillsätt gorgonzola, creme fraiche, cognac, buljongtärning. Låt såsen koka ihop några minuter.
3
Krydda nu med dragon och grönpeppar. Låt såsen koka ihop igen och späd om det behövs men tänk på att såsen ska vara tjock!
4
Finhacka tomaterna och lägg dom i såsen tillsammans med rosépeppar. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll såsen över köttet.
Hit kan förberedas!
Häll såsen över köttet.
Hit kan förberedas!
5
Innan servering: Värm formen i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Strö över jordnötter.
Servera med klyftpotatis och en sallad.