Du behöver

  • 1 kg kycklingben färska eller frysta, tinade
  • 600 g färskpotatis
  • 3 st rödlökar klyftor
  • 0.5 st citron

Marinad:

0.5 dl smör
1 st citron rivet skal
0.5 msk soja
2 st vitlöksklyftor hackade
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar nymald
1 msk färsk rosmarin finhackad eller 1 tsk torkad

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden i en skål. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Pensla marinad runt om. Sätt in formen i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

2
Skrubba potatisen i kallt vatten. Ta ut formen och lägg potatisen i formen. Pensla marinad ovanpå och sätt in formen i ugnen igen, 20 minuter. Ta sedan ut och lägg löken i formen och stek i ytterligare 5 minuter.

3
Servera kycklingen med citron och sallad. Om du vill ha sås – blanda gräddfil med hackade örter.