Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 4 skiva parmaskinka
- salviablad ca 8
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond
Tomatsås:
1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
1.5 msk tomatpuré
0.5 tsk socker
3 msk pressad apelsinsaft
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfilén på längden, men inte tvärs igenom. Banka ut filéerna till tunna schnitzlar. Krydda med salt och peppar.
2
Lägg 1 skiva parmaskinka och 2 salviablad på varje schnitzel. Rulla ihop dem och fäst med köttnålar eller tandpetare.
3
Stek rullarna på medelvärme i lite matfett tills de är gyllene runtom. Tillsätt vatten och kalvfond. Sänk värmen och låt rullarna eftersteka under lock ca 15–18 minuter.
4
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker och apelsinsaft. Låt allt puttra ca 6–8 minuter. Tillsätt ca 1 1/2 dl sky från kycklingrullarna och låt den puttra med några minuter. Smaka av såsen.