Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 skiva parmaskinka
  • salviablad ca 8
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond

Tomatsås:

1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
1.5 msk tomatpuré
0.5 tsk socker
3 msk pressad apelsinsaft

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfilén på längden, men inte tvärs igenom. Banka ut filéerna till tunna schnitzlar. Krydda med salt och peppar.

2
Lägg 1 skiva parmaskinka och 2 salviablad på varje schnitzel. Rulla ihop dem och fäst med köttnålar eller tandpetare.

3
Stek rullarna på medelvärme i lite matfett tills de är gyllene runtom. Tillsätt vatten och kalvfond. Sänk värmen och låt rullarna eftersteka under lock ca 15–18 minuter.

4
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker och apelsinsaft. Låt allt puttra ca 6–8 minuter. Tillsätt ca 1 1/2 dl sky från kycklingrullarna och låt den puttra med några minuter. Smaka av såsen.