Du behöver
- 2 st skinkinnanlår
- 1 tsk curry
- salt och peppar
- 2.5 msk vatten
- 0.5 dl minifraiche
- 1 msk rostad lök
- 2 skiva rågbröd
- salladsblad
- 1 st saltgurka
- 1 st tomat
- 0.25 st rödlök
- färska örter
Gör så här
1
Bryn köttet i lite matfett. Krydda med salt, peppar och curry. Sänk värmen och tillsätt lite vatten. Låt allt puttra under lock ca 5 minuter. Drag stekpannan åt sidan och låt det stå ca 5 minuter. Ös med stekskyn.
2
Rör samman minifraichen med rostad lök och smaka av med salt. Bred lökröran över brödet, men spara lite att toppa köttet med.
3
Lägg på salladsblad, tomatskivor, gurkskivor och strimlad lök. Skiva det varma köttet och lägg det ovanpå. Toppa med resterande lökröra och garnera med färska örter.