Du behöver

  • 2 st skinkinnanlår
  • 1 tsk curry
  • salt och peppar
  • 2.5 msk vatten
  • 0.5 dl minifraiche
  • 1 msk rostad lök
  • 2 skiva rågbröd
  • salladsblad
  • 1 st saltgurka
  • 1 st tomat
  • 0.25 st rödlök
  • färska örter

Gör så här

1
Bryn köttet i lite matfett. Krydda med salt, peppar och curry. Sänk värmen och tillsätt lite vatten. Låt allt puttra under lock ca 5 minuter. Drag stekpannan åt sidan och låt det stå ca 5 minuter. Ös med stekskyn.

2
Rör samman minifraichen med rostad lök och smaka av med salt. Bred lökröran över brödet, men spara lite att toppa köttet med.

3
Lägg på salladsblad, tomatskivor, gurkskivor och strimlad lök. Skiva det varma köttet och lägg det ovanpå. Toppa med resterande lökröra och garnera med färska örter.