Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd spansk peppar finhackad
  • 1 msk olja
  • 500 g tomater krossade
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl crème fraîche
  • 400 g räkor skalad vikt
  • 2 msk färsk basilika hackad

Servera med:

pasta t ex bucatini
gurka hyvlad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök och spansk peppar i olja i en kastrull tills löken är blank och genomskinlig. Tillsätt tomaterna och strösockret och låt såsen koka 10 minuter på svag värme.

2
Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

3
Vänd ner räkor och basilika i tomatsåsen och hetta upp den.


Kommentar:
Hos räkor med skal är 30-40 procent av vikten ätbar, resten går bort vid rensningen. Bra att veta när det står “skalad vikt” i recepten.