Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd spansk peppar finhackad
- 1 msk olja
- 500 g tomater krossade
- 2 tsk strösocker
- 1 dl crème fraîche
- 400 g räkor skalad vikt
- 2 msk färsk basilika hackad
Servera med:
pasta t ex bucatini
gurka hyvlad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök och spansk peppar i olja i en kastrull tills löken är blank och genomskinlig. Tillsätt tomaterna och strösockret och låt såsen koka 10 minuter på svag värme.
2
Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
3
Vänd ner räkor och basilika i tomatsåsen och hetta upp den.
Hos räkor med skal är 30-40 procent av vikten ätbar, resten går bort vid rensningen. Bra att veta när det står “skalad vikt” i recepten.