Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Fyllning:

75 g färskost med soltorkade tomater
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
2 msk basilika hackad
1 st squash ca 300 g
1 st purjolök

Pensling:

flytande margarin

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn, potatismjöl och vatten i en skål. Låt svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs. Dela färsen i två lika stora bitar. Forma dem till längder och lägg dem i smord eldfast form.

3
Gör en fördjupning längs med varje färslimpa. Fördela ost och hackade örter i dem. För ihop färsen över fyllningen så att limporna ser hela ut. Ringla över lite flytande margarin.

4
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

5
Skiva squashen och skär varje skiva i 4 bitar. Ansa och skiva purjolöken. Lägg squashen runtom köttfärslimporna och stek dem i ytterligare ca 10 minuter.

6
Koka purjolöken i lättsaltat vatten ca 4-5 minuter. Låt den rinna av och blanda ner der den i squashen. Bjud kokt färskpotatis till.


Kommentar:
Köttfärs är färskvara och ska helst lagas till samma dag som den köps.