Du behöver

  • 1 st mango
  • 10 cm gurka
  • 1 msk rapsolja
  • salt peppar
  • 6 dl kokt vildrismix
  • 2 msk bladpersilja hackad
  • 300 g pilgrimsmussla (frysta)
  • 1.5 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 st lime
  • träspett blötlagda

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka mangon. Hacka också gurkan. Lägg det i en skål och smaksätt med rapsolja, salt och peppar. Rör om. Blanda det kokta vildriset med mango- och gurkblandningen och tillsätt 2 msk hackad bladpersilja. Rör om.

2
Stek de tinade pilgrims-musslorna hastigt i lite rapsolja i en panna. Riv skalet från limen, tillsätt detta och smaksätt med salt och peppar. Trä upp dem på spett och servera med salladen.


Kommentar:
Pilgrimsmusslorna går utmärkt att grilla, se till att gallret är rent och att de inte fastnar, då går de lätt sönder.