Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2 st korv choritzo 9% fett
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st burk minimajs
  • 9 st champinjoner fäska
  • 0.5 dl ättiksgurka
  • 3.5 dl köttbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde ( max 7%)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mejram

Gör så här

1
Skär korv och file i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filen i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet.

2
Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka i ca 10 min.

3
Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner och låt allt bli varmt. Servera med ris och en sallad.