Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 2 st korv choritzo 9% fett
- 2 tsk flytande margarin
- 1 dl syltlök
- 1 dl svarta oliver
- 2 st röda paprikor
- 1 st burk minimajs
- 9 st champinjoner fäska
- 0.5 dl ättiksgurka
- 3.5 dl köttbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde ( max 7%)
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk mejram
Gör så här
1
Skär korv och file i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filen i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet.
2
Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka i ca 10 min.
3
Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner och låt allt bli varmt. Servera med ris och en sallad.