Du behöver

  • 4 st kycklingbröst ca 500 g

Marinad:

2 tsk sesamolja
4 msk chili hot sås
2 msk chili sweet sås
2 msk sås oyster
0.5 msk rapsolja
2 tsk ingefära riven
1 st vitlöksklyfta riven
0.5 st lime fint rivet skal och saft
3 dl kokosmjölk
2 dl vispgrädde

Grönsakskrisp:

1 st purjolök dm
0.5 st röd paprika
10 st sockerärter
0.5 st äpple syrligt

Tillbehör:

basmatiris kokt
sesamfrön

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa kycklingen lätt och dela varje filé i 3-4 bitar.

2
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.

3
Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.

4
Skala och strimla grönsakerna så fint som möjligt. Lägg dem i en bunke med lite kallt vatten och ställ dem i kylen i 20 minuter för att bli riktigt krispiga.

5
Servera thaikycklingen med nykokt basmatiris och krispiga grönsaker och toppa eventuellt med lite sesamfrön. Bjud gärna en grönsallad till.