Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
2 st äggulor
0.5 l hallon

Garnering:

hallon

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 8 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan och rör ut den med ägg och äggvitor. Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.

2
Vispa grädden riktigt hårt. Vispa samman crème fraiche, äggulor och florsocker. Mosa hallonen. Rör ner äggsmeten och hallonen i grädden.

3
Diska av kakformen och lägg tillbaka kakan. Bred hallongrädden över. Täck med plastfolie och ställ formen minst 4 timmar i frysen.

4
Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras och garnera med hallon.