Du behöver

  • 240 g tagliatelle (Kungsörnen)
  • rädisor

Frikadeller:

kalvfärs ca 300 g
1 st äggula
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk gräslök fint skuren
2 msk mjölk
5 dl köttbuljong av tärning

Sås:

500 g grönsaker t ex stjälkselleri, purjolök, sparris, ärter, broccoli
köttbuljong från kokningen av frikadellerna
1 dl minifraiche 5 %
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda färsen med äggula, salt, peppar och gräslök i en bunke. Späd med mjölk. Arbeta färsen smidig och forma små köttbullar i vattensköljda händer. Lägg köttbullarna på ett smörpapper.

2
Koka upp köttbuljongen och lägg ner köttbullarna. Låt dem sjuda 3 minuter. Ta upp dem med hålslev.

3
Lägg grönsakerna i en gryta och häll på så mycket buljong att det täcker grönsakerna. Koka grönsakerna mjuka under lock. Mixa grönsakerna i grytan med en mixerstav eller i en matberedare.

4
Tillsätt minifraiche och rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner frikadellerna i såsen eller servera dem vid sidan om tillsammans med pastan. Toppa med rädisor.