Du behöver
- 120 g kotlettbacon (Scan)
- 100 g fjärilspasta
- 1 st romansallad
- 25 g ruccolasallad
- 10 st kvisttomat delade
- 0.5 st cantaloupe melon i kulor
- 1 st blå druvor kärnfria, liten klase
- 25 g fetaost smulad
Vinägrett:
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk olivolja
1 tsk vatten
salt svartpeppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Stek kotlettbaconet i en stekpanna med ytterst lite matfett. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av pastan med kallt vatten i ett durkslag.
3
Skölj och riv sallatssorterna i bitar. Riv eller skär baconet i bitar och blanda med sallat och pasta. Lägg tomater, melon, delade druvor och smulad fetaost ovanpå.
4
Skaka samman vinäger, olja och vatten till en vinägrett i en redningsbägare. Smaksätt med salt och peppar. Droppa vinägretten över salladen.