Du behöver

  • 120 g kotlettbacon (Scan)
  • 100 g fjärilspasta
  • 1 st romansallad
  • 25 g ruccolasallad
  • 10 st kvisttomat delade
  • 0.5 st cantaloupe melon i kulor
  • 1 st blå druvor kärnfria, liten klase
  • 25 g fetaost smulad

Vinägrett:

1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk olivolja
1 tsk vatten
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Stek kotlettbaconet i en stekpanna med ytterst lite matfett. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av pastan med kallt vatten i ett durkslag.

3
Skölj och riv sallatssorterna i bitar. Riv eller skär baconet i bitar och blanda med sallat och pasta. Lägg tomater, melon, delade druvor och smulad fetaost ovanpå.

4
Skaka samman vinäger, olja och vatten till en vinägrett i en redningsbägare. Smaksätt med salt och peppar. Droppa vinägretten över salladen.