Du behöver

  • 140 g spaghetti Zeta
  • 50 g färsk babyspenat

Sås:

2 tsk matfett
1 tsk curry
0.5 st gul lök i tunna klyftor
1 st morot i
2 dl lagalätt eller liknande
2 dl vatten
0.5 st fiskbuljongtärning
1 st tomat urkärnad och skuren i tunna klyftor
2 tsk tomatpuré
250 g räkor skalad vikt
salt svartpeppar
dill

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Fräs curry i matfett i en gryta. Tillsätt gul lök och morot och låt det fräsa med på svag värme några minuter. Späd med lagalätt, vatten och fiskbuljong. Tillsätt tomat och tomatpuré. Rör om och låt sjuda 5 minuter så att morotsstrimlorna blir mjuka.

3
Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg spenat och spaghetti på tallrikar med såsen på toppen. Dekorera med dill.