Du behöver

  • 1 kg ytterfilé Deli Scan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar från kvarn
  • grillspett

Marinad:

0.5 dl japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk citronolivolja
1 msk färsk ingefära riven
1 st schalottenlök hackad
1 tsk honung flytande

Ugn: 225º grill eller utegrill

Grillsås

2 dl lätt crème fraiche
1 dl gräddfil
0.5 dl lättmajonnäs
0.5 dl chilisås
1 msk sherry torr
salt svartpeppar

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Blanda samman marinaden i en tjock fryspåse. Skär ytterfiléerna i tre eller fyra delar på längden. Lägg ner dem i marinaden. Knyt till påsen och gnid runt marinaden. Låt köttet marineras minst 2 timmar i kylskåp.

2
Häll av marinaden och trä upp köttet på blötlagda träspett. Salta och peppra. Lägg köttet på ett galler över en liten långpanna och grilla dem i övre delen av ugnen, ca 8 minuter totalt. Vänd dem efter halva tiden.

3
Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå i kylen till serveringen. Servera grillsåsen och filéspetten med potatis.