Du behöver

  • 2 l jordgubbar
  • 0.75 dl fruktsocker
  • 0.5 kruka citronmeliss hackade blad

Vit chokladgrädde:

2.5 dl vispgrädde 36%
60 g vit choklad
1 st citron rivet skal
2 msk vitt vin sött, exempel: sauternvin

Dekoration:

citronmelissblad

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Dela jordgubbarna och blanda dem med socker och citronmeliss. Låt det stå i kylen någon timme.

2
Koka upp 1 dl av grädden i en kastrull. Ta den från värmen och lägg ner chokladen i bitar. Rör om tills den har smält. Smaksätt med citronskal och sauternvin. Häll upp i en skål och ställ in den i kylen så att chokladgrädden svalnar.

3
Vispa resten av grädden och blanda ner i chokladgrädden. Servera till jordgubbarna.