Du behöver
- 2 l jordgubbar
- 0.75 dl fruktsocker
- 0.5 kruka citronmeliss hackade blad
Vit chokladgrädde:
2.5 dl vispgrädde 36%
60 g vit choklad
1 st citron rivet skal
2 msk vitt vin sött, exempel: sauternvin
Dekoration:
citronmelissblad
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Dela jordgubbarna och blanda dem med socker och citronmeliss. Låt det stå i kylen någon timme.
2
Koka upp 1 dl av grädden i en kastrull. Ta den från värmen och lägg ner chokladen i bitar. Rör om tills den har smält. Smaksätt med citronskal och sauternvin. Häll upp i en skål och ställ in den i kylen så att chokladgrädden svalnar.
3
Vispa resten av grädden och blanda ner i chokladgrädden. Servera till jordgubbarna.