Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 msk ajvar relish mild
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm chilipulver
  • 1 tsk timjan
  • salt vitpeppar
  • 1 msk olivolja

Till servering:

ris
ajvar relish
sallad
cocktailtomater ugnsbakade

Ugnsbakade cocktailtomater

cocktailtomater på kvist
olivolja
flingsalt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda ajvar relish med pressade vitlöksklyftor, kryddor och olivolja. Lägg kycklingbitarna i marinaden och ställ det i kylskåp, gärna 8-10 timmar.

2
Trä upp kycklingen på blötlagda spett, grilla ute eller i ugn, ca 8-10 minuter. Servera med ris, ugnsbakade cocktailtomater (se nedan), ajvar relish och en god sallad.

3
Ugnsbakade cocktailtomater: Lägg ett par kvistar cocktailtomater i en smord form. Ringla över aningen olivolja. Strö över flingsalt. Sätt in i ugnen, 225°, ca 5-8 minuter. Vackert och gott!