Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

2 st gelatinblad
2 dl mjölk
1 st ägg
1 msk potatismjöl
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
1 st apelsin saften
2 l jordgubbar
1 st lime rivet skal
1 msk socker
mandelspån rostade

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 12-14 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

2
Häll smeten i väl smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.

3
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.

4
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa samman mjölk, ägg, potatismjöl och socker i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.

5
Ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladen och lägg ner dem i den varma krämen. Rör om. Låt krämen kallna. Rör i krämen någon gång under tiden.

6
Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Rör ner den i krämen.

7
Dela den kalla kakan i 3 bottnar. Droppa pressad apelsinsaft över bottnarna. Mosa 1 liter jordgubbar eventuellt med 1 msk socker och rivet limeskal.

8
Bred cirka hälften av krämen över två bottnar och lägg jordgubbsmoset över. Lägg samman tårtan. Bred eller spritsa resterande vaniljgrädde över tårtan. Garnera med jordgubbar och mandelspån.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows