Du behöver

  • 4 st krögarkotletter Deli Scan eller benfria kotletter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör

Fyllning:

100 g champinjoner hackade
1 msk smör
50 g färskost Buko naturell
4 st tomater hackade
2 msk basilika hackad

Sås:

3.5 dl vatten
2 msk kalvfond konc
0.5 dl madeira eller rött portvin
2 msk idealmjöl eller majsstärkelse
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Skär en ficka i köttet med en smal kniv. Salta och peppra köttet.

2
Ansa och finhacka champinjonerna och fräs dem i smör i en stekpanna. Låt dem svalna något. Blanda dem sedan med färskost, hackade soltorkade tomater och basilika. Rör om och lägg en sked av fyllningen i fickorna i kotletterna.

3
Tryck till kanterna på kotletterna och fäst eventuellt med en tandpetare. Stek kotletterna i en stekpanna med smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

4
Mät upp vatten, kalvfond, madeira eller portvin och majsstärkelse eller idealmjöl i en kastrull. Vispa såsen under tiden den sjuder, 3 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.