Du behöver
- 2 st kycklingfiléer ugnsstekta
- 8 st potatis skivade
- 50 g blandad grönsallat
- 30 g fetaost smulad
- 0.5 st rödlök strimlad
Ugn: 225°
Dressing:
1 dl tomater passerade
1 msk olivolja
0.25 krm kajennpeppar
0.5 st vitlöksklyfta riven
1 krm salt
Servera med:
baguette
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Pensla kycklingfiléerna med olja. Salta och peppra. Stek köttet i en form i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Skiva köttet.
2
Lägg blandad sallat i botten på tallrikarna. Toppa med potatis, fetaost och rödlök. Lägg den skivade kycklingen överst.
3
Blanda passerade tomater, olivolja, kajennpeppar, riven vitlök och salt till en dressing. Späd med lite vatten, om du tycker den är tjock.
4
Servera salladen med bröd och dressing. Vrid eventuellt svartpepparkvarnen ett par varv över salladen och strö på lite flingsalt också.