Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer ugnsstekta
  • 8 st potatis skivade
  • 50 g blandad grönsallat
  • 30 g fetaost smulad
  • 0.5 st rödlök strimlad

Ugn: 225°

Dressing:

1 dl tomater passerade
1 msk olivolja
0.25 krm kajennpeppar
0.5 st vitlöksklyfta riven
1 krm salt

Servera med:

baguette

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Pensla kycklingfiléerna med olja. Salta och peppra. Stek köttet i en form i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Skiva köttet.

2
Lägg blandad sallat i botten på tallrikarna. Toppa med potatis, fetaost och rödlök. Lägg den skivade kycklingen överst.

3
Blanda passerade tomater, olivolja, kajennpeppar, riven vitlök och salt till en dressing. Späd med lite vatten, om du tycker den är tjock.

4
Servera salladen med bröd och dressing. Vrid eventuellt svartpepparkvarnen ett par varv över salladen och strö på lite flingsalt också.