Du behöver

  • 400 g spenat fryst och tinad
  • 4.5 st tomater
  • 7 skiva kassler ca 1
  • 1.5 dl ost riven

Ostsås:

2.5 dl lagalätt eller liknande
1 msk vetemjöl
1.5 dl ost riven
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald
2 msk pepparrot riven

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg den tinade spenatstuvningen i botten på en ugnssäker form. Skiva tomaterna och lägg dem lite omlott i formen. Lägg kasslerskivorna i mitten.

2
Vispa ut mjölet i lagalätt i en kastrull och låt sedan såsen sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt osten och låt den smälta ner. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred såsen över kasslern.

3
Gratinera mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.