Du behöver
- 400 g spenat fryst och tinad
- 4.5 st tomater
- 7 skiva kassler ca 1
- 1.5 dl ost riven
Ostsås:
2.5 dl lagalätt eller liknande
1 msk vetemjöl
1.5 dl ost riven
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar nymald
2 msk pepparrot riven
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg den tinade spenatstuvningen i botten på en ugnssäker form. Skiva tomaterna och lägg dem lite omlott i formen. Lägg kasslerskivorna i mitten.
2
Vispa ut mjölet i lagalätt i en kastrull och låt sedan såsen sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt osten och låt den smälta ner. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred såsen över kasslern.
3
Gratinera mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.