Du behöver
- 2 skiva tonfisk färsk
- 2 tsk olja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 st romansallad
- 50 g sockerärter
- 50 g haricots verts
- 10 st oliver svarta med kärnor
- 12.5 st cocktailtomater små
- 0.5 st röd lök skivad
Dressing:
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronolivolja
1 msk vatten
2 msk gräslök fint skuren
salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Pensla fisken med olja och strö på salt och peppar. Grilla i varm grillpanna, ca 2-3 minuter per sida. Eller låt tonfisk på burk rinna av i en sil.
2
Lägg upp sallatsblad på tallrikar. Fördela förvällda sockerärter och haricots verts över sallaten. Dekorera med oliver, tomater och rödlök.
3
Vispa samman dijonsenap, vinäger, olja och vatten till en dressing. Smaksätt med gräslök, salt och peppar. Dressa över fisk och sallad. Servera med bröd.