Du behöver

  • 2 skiva tonfisk färsk
  • 2 tsk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 st romansallad
  • 50 g sockerärter
  • 50 g haricots verts
  • 10 st oliver svarta med kärnor
  • 12.5 st cocktailtomater små
  • 0.5 st röd lök skivad

Dressing:

1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronolivolja
1 msk vatten
2 msk gräslök fint skuren
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Pensla fisken med olja och strö på salt och peppar. Grilla i varm grillpanna, ca 2-3 minuter per sida. Eller låt tonfisk på burk rinna av i en sil.

2
Lägg upp sallatsblad på tallrikar. Fördela förvällda sockerärter och haricots verts över sallaten. Dekorera med oliver, tomater och rödlök.

3
Vispa samman dijonsenap, vinäger, olja och vatten till en dressing. Smaksätt med gräslök, salt och peppar. Dressa över fisk och sallad. Servera med bröd.