Du behöver

  • 2 st salladslökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 1 st zucchini ca 200 g
  • 5 dl buljong
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk oregano
  • 70 g spaghetti
  • 50 g salami
  • salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ansa salladslökarna och skär dem i ca 1 cm stora bitar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Ansa och tärna zucchinin.

2
Fräs salladslökarna i en kastrull i lite matfett tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt zucchini och tomathack och låt allt fräsa med några minuter.

3
Späd med buljongen och rör ner balsamvinäger och oregano. Låt soppan puttra ca 5 minuter.

4
Bryt spaghettin i mindre bitar, lägg ner den i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare ca 5-6 minuter.

5
Tärna salamin och rör ner den i soppan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.