Du behöver
- 2 st salladslökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st tomater
- 1 st zucchini ca 200 g
- 5 dl buljong
- 1 tsk balsamvinäger
- 0.5 tsk oregano
- 70 g spaghetti
- 50 g salami
- salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Ansa salladslökarna och skär dem i ca 1 cm stora bitar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Ansa och tärna zucchinin.
2
Fräs salladslökarna i en kastrull i lite matfett tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt zucchini och tomathack och låt allt fräsa med några minuter.
3
Späd med buljongen och rör ner balsamvinäger och oregano. Låt soppan puttra ca 5 minuter.
4
Bryt spaghettin i mindre bitar, lägg ner den i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare ca 5-6 minuter.
5
Tärna salamin och rör ner den i soppan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.