Du behöver

  • 2 st fläskfilé

Koklag:

1 l vatten
2 tsk salt
1 bitar purjolök
1 st morot
2 tsk vitpepparkorn
1 st lagerblad
1 tsk timjan
2 st persilja kvistar

Dressing:

2.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 st tonfisk burk i vatten
0.5 st citron pressad saft
2 msk kapris
salt svartpeppar

Till servering:

0.5 dl svarta oliver urkärnade
cocktailkapris
10 st miniplommontomater
citronskivor

Det här behövs till 4-5 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner delade fläskfiléer och se till att vattnet täcker köttet.

2
Lägg ner ansade grönsaker, pepparkorn, lagerblad, timjan och persilja. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock, ca 15 minuter. Ta upp köttet och låt det kallna.

3
Skär upp köttet i knappt centimetertjocka skivor och lägg på uppläggningsfat.

4
Mixa samman dressingen och skeda den över köttet. Så långt kan du förbereda rätten.

5
Dekorera med oliver, cocktailkapris, citronskivor och tomater. Servera med kokt potatis och sallad.