Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1 dl halloumiost riven
  • 2 msk tomater hackade soltorkade
  • 1 msk basilika
  • salt och peppar
  • träspett
  • 2 st squash (gärna 1 gul och 1 grön)
  • 1 msk olivolja

Sås:

2 dl yoghurt
1 st lime
1 st vitlöksklyfta
4 msk gurka hackad
salt och peppar

Ugn: 225°

Tillbehör:

färskpotatis

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman färs, halloumiost, soltorkade tomater och kryddor. Forma smeten till avlånga “korvar” och trä upp dem på spett (glöm inte att lägga träspett i vatten innan) . Grilla spetten eller stek dem i ugnen i ca 10 minuter. Vänd gärna spetten, både på grillen och i ugnen.

2
Skär squashen på längden i ganska tunna skivor. Ringla över olivolja. Grilla eller stek dem i en panna tills de är mjuka.

3
Rör ihop yoghurt, saft från 1/2-1 lime, pressad vitlök, hackad gurka, salt och peppar. Servera spetten med squashen som bädd. Bjud sås och färskpotatis till. Grillad tomat är också gott till.