Du behöver
- 600 g blandfärs
- 1 dl halloumiost riven
- 2 msk tomater hackade soltorkade
- 1 msk basilika
- salt och peppar
- träspett
- 2 st squash (gärna 1 gul och 1 grön)
- 1 msk olivolja
Sås:
2 dl yoghurt
1 st lime
1 st vitlöksklyfta
4 msk gurka hackad
salt och peppar
Ugn: 225°
Tillbehör:
färskpotatis
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman färs, halloumiost, soltorkade tomater och kryddor. Forma smeten till avlånga “korvar” och trä upp dem på spett (glöm inte att lägga träspett i vatten innan) . Grilla spetten eller stek dem i ugnen i ca 10 minuter. Vänd gärna spetten, både på grillen och i ugnen.
2
Skär squashen på längden i ganska tunna skivor. Ringla över olivolja. Grilla eller stek dem i en panna tills de är mjuka.
3
Rör ihop yoghurt, saft från 1/2-1 lime, pressad vitlök, hackad gurka, salt och peppar. Servera spetten med squashen som bädd. Bjud sås och färskpotatis till. Grillad tomat är också gott till.