Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1 200-1 400 g
  • salt och peppar
  • 1 st purjolök
  • 5 dl hönsbuljong
  • persiljekvist några
  • 1 st dragonkvist
  • 3.5 st morötter späda
  • 0.25 st savojkål
  • cocktailtomater ca 12

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingen. Dela den i ca 8 bitar. Gnid in dem med salt och peppar.

2
Bryn kycklingbitarna gyllene runtom i lite matfett.

3
Ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg ner purjon i grytan tillsammans med buljong, persilja och dragon. Låt allt puttra under lock ca 30 minuter.

4
Skala morötterna och skär dem i stavar. Grovstrimla kålen. Halvera tomaterna.

5
Lägg ner morötterna i grytan och låt den puttra i ytterligare 6-8 minuter. Tillsätt kål och tomater och låt allt puttra några minuter. Smaka av skyn. Vill du ha en tjockare sky kan du reda av den med Maizena redning för ljusa såser. Bjud kokta små potatisar till.


Kommentar:
Om du vill, kan du blanda ner små färskpotatisar i grytan med majkyckling och låta dem koka med. Fågel ska alltid vara genomstekt. Köttsaften ska vara helt klar (genomskinlig) när du provsticker i köttet.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows