Du behöver
- 1 st schalottenlök hackad
- 1 tsk matfett
- 200 g nötfärs 10 %
- 2 dl tomater krossade
- 0.5 st mörk oxbuljongtärning
- 0.5 st grön paprika i bitar
- 1 tsk pizzakrydda
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar nymald
Tomatsallad:
4 st plommontomater
0.25 st röd lök fint skivad
flingsalt svartpeppar
1 msk persilja hackad
Servera med:
spaghetti
parmesanost
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs lök och färs i en stekpanna med lite matfett. Rör om så att färsen smular sig.
2
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Låt röran sjuda 5 minuter. Tillsätt paprika, pizzakrydda, salt och peppar. Smaka av.
3
Skölj och skiva tomaterna. Lägg upp dem på ett fat och lägg på skivad rödlök. Strö över lite flingsalt och nymald peppar. Dekorera med persilja. Servera köttfärsröran med kokt fullkornsspaghetti och flagad parmesanost.