Du behöver

  • 4 st schnitzel kalkon
  • 1 st ägg
  • ströbröd ca 1 dl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Solroscreme:

1.5 st vitlöksklyftor
0.5 st röd chili
1 dl solrosfrön
3 msk färsk koriander
0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl olivolja
salt och peppar

Garnering:

apelsinskivor
färsk koriander

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med solroscremen. Skala vitlöken och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare. Tag bort kärnor och hinnor från chilin och skär den i mindre bitar. Lägg dem i matberedaren tillsammans med koriander och solrosfrön.

2
Droppa under körningen ner apelsinjucien. Tillsätt sedan olivoljan i en fin stråle och kör till en jämn creme. Smaka av med salt och peppar.

3
Blanda samman ströbrödet med salt och peppar. Vispa upp ägget.

4
Vänd först schnitzlarna i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.

5
Stek schnitzlarna i lite matfett gyllene på båda sidorna några minuter.

6
Garnera schnitzlarna med solroscreme, apelsin och färsk koriander. Bjud resten av cremen bredvid. Kokt pasta och sallad smakar gott till.


Kommentar:
Tänk på att köttet i kalkonschnitzlarna är otroligt mört och inte behöver lång stektid.