Du behöver

  • 1 st kalkonbröst ca 900 g
  • salt och peppar
  • 1 dl hönsbuljong

Fyllning:

1 st schalottenlök
75 g champinjoner färska
75 g färskost med vitlökssmak
1 msk timjan färsk hackad

Grönsaksragu:

1 st gul lök
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
2 st paprika
1 st squash
1 st tomater burk hela
1 st lagerblad
salt och peppar

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skala löken och finhacka den. Ansa och tärna svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills all vätska har kokat in. Låt det kallna.

2
Rör ner svampröran i osten tillsammans med finhackad timjan.

3
Vik ut steken eller gör en djup ficka i den. Fyll med oströran. Fäst samman med köttnålar eller bind om med krympt bomullsband. Gnid in köttet med salt och peppar och stick in en köttermometer.

4
Lägg köttet i en smord eldfast form och häll buljongen runtom. Stek köttet mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills köttsaften är helt genomskinlig och termometern visar 72°. Ös steken några gånger under stektiden. Låt köttet vila en stund.

5
Gör under tiden grönsaksragun. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär squashen i bitar.

6
Fräs lök, vitlök och paprika i lite matfett i en gryta tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.

7
Tillsätt tomater, squash och lagerblad. Låt allt puttra samman ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
ägg grönsaksragun som en “bädd” på ett uppläggningsfat. Skär upp steken och lägg den ovanpå. Garnera med lite färsk timjan. Bjud kokt pasta eller potatis till.