Du behöver

  • rabarber ca 500 g
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2-1 dl socker

Smuldeg:

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0.5 dl socker
1 tsk kardemumma
75 g mandelmassa
100 g smör eller margarin

Ugn: 200°

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Ansa den späda rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Blanda samman potatismjöl och socker. Fördela det över rabarbern och rör om lite.

2
Blanda samman mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.

3
Strö smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Bjud vaniljvisp, grädde, vaniljglass eller lättglass till.


Kommentar:
Koka inte primörerna för länge. De ska ha kvar sin spänst. Den späda rabarbern brukar inte behöva skalas.