Du behöver
- rabarber ca 500 g
- 1 msk potatismjöl
- 1/2-1 dl socker
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0.5 dl socker
1 tsk kardemumma
75 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
Ugn: 200°
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Ansa den späda rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Blanda samman potatismjöl och socker. Fördela det över rabarbern och rör om lite.
2
Blanda samman mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Riv mandelmassan grovt. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
3
Strö smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Bjud vaniljvisp, grädde, vaniljglass eller lättglass till.
Koka inte primörerna för länge. De ska ha kvar sin spänst. Den späda rabarbern brukar inte behöva skalas.