Du behöver

  • 4 st laxkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Marinad:

2 msk matolja
citron rivet skal och saft av 1/2
1 tsk malen ingefära

Kräfttzatziki:

0.5 st kräftstjärtar ask i lag
2 st tomater
hackad dill
2 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman pressad citronsaft, rivet citronskal, matolja och ingefära till marinaden. Häll den i dubbla plastpåsar och lägg ner laxkotletterna. Knyt till påsen.

2
Lägg påsen kallt och låt laxkotletterna marineras i minst 2 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

3
Torka av laxkotletterna och krydda dem med salt och peppar. Lägg dem på grillen och grilla dem ca 4-5 minuter på varje sida.

4
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Hacka dem. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem.

5
Blanda samman matlagningsyoghurten med tomathack, kräftstjärtar och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Bjud fisken tillsammans med kräfttzatziki, citron och citronris.